Beli nameštaj za neprolaznu estetiku doma

Ambijenti u kojima dominira beli nameštaj ostavljaju utisak vedrine, čistoće i sofisticiranosti, pa je upravo iz tog razloga beli nameštaj sjajan izbor prilikom uređenja doma.

Jedna od prednosti belog nameštaja je što je prilagodljiv bojama, pa lako možete kroz pravi izbor koloritne note zidova, tepiha, ali i svih detalja u domu kreirati po želji sasvim drugačiji utisak, što će svakako doprineti atraktivnosti vašeg životnog prostora. Ukoliko se odlučite za beli nameštaj, u nastavku delimo sa vama nekoliko korisnih saveta kako da ga najbolje kombinujete sa ostalim detaljima i manjim komadima nameštaja u domu.

Bela se vrlo lako uklapa u bilo koji trend uređenja enterijera.

Ukoliko odlučite da uz beli nameštaj u vašem domu dodate zelenu boju zidova, imate veliki spektar mogućnosti, jer su sve varijacije zelene odlične kao kontrast beloj i instant ulepšaju prostor. Dozu otmenosti će svakako uneti duboka, tamnozelena nijansa, uz koju će klasičan nameštaj za trpezariju poput komode LANDWOOD 50 i vitrine LANDWOOD 53 biti posebno istaknut, a čitav ambijent ostavljaće utisak istančanog ukusa i stila.

Drvo stvara odličan kontrast beloj i svaka prostorija u kojoj dominira beli nameštaj bi trebalo da ima malo prirodnog drveta. Drvo dekor će oplemeniti prostor, a hladan i pomalo sterilan ambijent će se transformisati u topliji životni prostor. Čak i najsvetliji drvo dekor će dodati toplinu i kontrast belom dekoru. Dovoljan je jedan komad nameštaja koji će u prostoriji napraviti ogromnu razliku, a odličan primer drveta koje će dodati toplinu vašem prostoru je bukva.

Za trpezarijski sto u belom dekoru sjajno rešenje je trpezarijski sto ATRIA, a ambijent možete dodatno utopliti tepihom ADRIA i trpezarijskim stolicama S658.

Beli nameštaj je čest izbor i kod opremanja radnih kutaka u domu ili kancelariji, budući da se lako uklapa u ostatak prostora.

Radni sto NET uz komodu WIND TOWER 4 obezbediće vam dovoljno prostora za odlaganje dokumenata i kancelarijskog pribora, a za zanimljivu kompoziciju iznad stola predlažemo kombinaciju zidne police JOLIETYAS 5930, kao i HENDRIX, koje će poslužiti za potrebnu literaturu koja je uvek potrebna pri ruci, dekoraciju i omiljene sitnice. One su veoma funkcionalne, a istovremeno i atraktivne i dodatno će ulepšati prostor.

Potpuno beli nameštaj često izgleda strogo, pa dodavanje crne izgleda sjajno u kontrastu sa belom. Ukoliko nema dovoljno prostora da dodate komad nameštaja u crnom dekoru, dodatak može biti i neka zanimljiva tapeta sa paternom.

U ambijent dnevne sobe svetlijih kolorita, sjajno možete uklopiti TV policu REX, u opak belom dezenu sa belom lak folijom, koja je odraz savremenog dizajna sa sofisticiranim notom. Kombinacija klub stola M21 80×60 i klub stola M21 70×50 je praktičan izbor koji će doprineti celokupnom izgledu dnevne sobe unoseći svojim oblikom dinamiku, dok će ujedno doprineti i definisanju modernog stila u njenom uređenju.

Uvođenje teksture je od suštinskog značaja u belom ambijentu, a može biti u obliku tkanja tepiha, raznih materijala nameštaja ili dekoracije, poput jastučića ili prekrivača. Tekstura se takođe može uvesti kroz završne obrade zidova i podova, kao što je kamin od kamena ili drveni pod. Možete se opredeliti i za tapete koje imitiraju pločice u nekoj jarkoj boji.

Beli nameštaj omogućava vam da budete kreativni sa mešanjem materijala, stilova i tekstura, od savremenih komada, do modernih klasika, rustičnih predmeta i antikviteta. Odvažite se za izbor belog nameštaja, jer će kombinovanje klasičnog i modernog, sa dekorativnim detaljima, dati vašem enterijeru bezvremenski izgled.

Šta treba da uradim?
Klikni mišem ili prstom na Forma Ideale kanticu i zalij drvo. Ne brini, tebe ovo ne košta apsolutno ništa, osim malo dobre volje.

Zašto da to uradim?
Daćeš svoj mali doprinos pošumljavanju. Svakim tvojim klikom Forma Ideale će donirati 10 dinara za nabavku sadnica. U svakom trenutku možeš videti koliko smo sredstava prikupili na našem brojaču.

Koji je cilj?

Da svi zajedno, do kraja juna, sakupimo što više novca za sadnice, koje će tokom predstojeće jeseni Forma Ideale posaditi u Beogradu, sa željom da podstakne pošumljavanje i ozelenjavanje.

*Redakcija Blic i kompanija Forma Ideale će naknadno objaviti tačan termin sadnje i detalje oko naše zajedničke ralizacije projekta.

Forma za slanje fotografije

[wpforms id=”620″ title=”false” description=”false”]