Beli zidovi u enterijeru

Kada govorimo o bojama u uređenju enterijera, često je akcenat na tome na koji način one oblikuju prostor, zatim se govori o različitim zidnim oblogama, tapetama i slično, dok beli zidovi često ostanu zapostavljeni.

Bela prostoru daje pročišćenost, dok beli zidovi na poseban način ističu arhitekturu, posebno ako se radi o kosom krovu ili gredama. Lako ih je i redovno održavati i popraviti sve nepravilnosti i nastala oštećenja, što je jedna od glavnih prednosti belih zidova.

Ukoliko se odlučite za bele zidove, ambijentu možete dati pečat odabirom određenog komada nameštaja i dekoracijom koja će ići uz njega, a belu ćete najlakše utopliti drvo dekorom, poput komode SARDINIA 2K1F koja pripada industrijskom stilu. Ona je spoj topline naturalnog i rustičnog artisan hrasta sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora, a sastoji se od dva zatvorena segmenta, sa jednom pregradnom policom i  funkcionalnom fiokom.

Komadi industrijskog stila potpuno drugačije deluju na beloj pozadini u odnosu na podloge poput, recimo, opeke ili betona. Na belom zidu odlično će se istaći žičana metalna dekoracija, kao i dekorativne slike i ogledala, a možete dodati i malo paterna kroz tkanine.

Uz bele zidove birajte rasvetu u toplim bojama, tačnije topliju belu koja će lepo osvetliti prostor i ugrejati atmosferu. Možete dodati i veliku podnu lampu koja će doprineti atmosferi ambijenta. Sjajan izbor dekoracije su uvek cveće i zelenilo, jer unose osveženje i živahnost u enterijer, a zelena boja biljaka može biti akcentna boja.

Bela je odlična podloga i za minimalističke i za monohromatske ambijente kojima možete dodati jednu akcentnu boju za dozu glamura. Nameštaj u sivim tonovima, poput ležaja TALINA, sjajno je rešenje, a fotelja G01 u burgundi štofu, uz dekorativno jastuče na ležaju, daje posebnu eleganciju ambijentu i odličan je kontrast belom zidu.

Bela je odličan izbor i za spavaće sobe. Osim što unosi mir u ambijent, bela takođe čini prostore većim, što je čini idealnim izborom za male spavaće sobe. Beloj je potrebno dodavanje teksture u ambijente, a u spavaćoj sobi ćete to najlakše uraditi uz pravi odabir ćebadi , prekrivača, jastuka i slično, a pogotovo ukoliko se odlučite za tapacirani francuski ležaj poput ležaja MERI. Uža dimenzija ovog francuskog ležaja pogodna je za opremanje ambijenata spavaćih soba koje raspolažu sa manje prostora, a uz francuski ležaj ne morate uvek dodati noćni ormarić, već možete uklopiti i manju otvorenu policu, poput MAURO MXXR221. Pored funkcionalnosti, odlična je i za dodavanje posebnog pečata kroz dekoraciju. Za dodatne detalje, odaberite platnene korpe sa omiljenim paternom bez bojazni da li će se uklopiti uz zidove i ambijent. Dekoracija takođe može biti raznobojna i zajedno sa lampom i galerijom slika iznad napraviće odličan ukras u beloj spavaćoj sobi.

Imajte u vidu da je prirodno svetlo u ovakvom ambijentu obavezno. Dobro osvetljene bele sobe su ljupke, ali ukoliko nemaju dovoljno svetlosti i tamne su, sobe izgledaju institucionalno. Ukoliko treba da upalite svetla tokom dana, znači da nema dovoljno prirodnog svetla za bele zidove.

Beli zidovi u domu su svakako sjajan izbor i daju momenat elegancije prostoru, tako da sigurno nećete pogrešiti. Važno je samo da na pravi način odaberete pogodne komade nameštaja i dekoraciju, kako biste postigli izbalansiran enterijer.

Šta treba da uradim?
Klikni mišem ili prstom na Forma Ideale kanticu i zalij drvo. Ne brini, tebe ovo ne košta apsolutno ništa, osim malo dobre volje.

Zašto da to uradim?
Daćeš svoj mali doprinos pošumljavanju. Svakim tvojim klikom Forma Ideale će donirati 10 dinara za nabavku sadnica. U svakom trenutku možeš videti koliko smo sredstava prikupili na našem brojaču.

Koji je cilj?

Da svi zajedno, do kraja juna, sakupimo što više novca za sadnice, koje će tokom predstojeće jeseni Forma Ideale posaditi u Beogradu, sa željom da podstakne pošumljavanje i ozelenjavanje.

*Redakcija Blic i kompanija Forma Ideale će naknadno objaviti tačan termin sadnje i detalje oko naše zajedničke ralizacije projekta.

Forma za slanje fotografije

[wpforms id=”620″ title=”false” description=”false”]