Floralni dezeni u jesenjim ambijentima

Jesenji period asocijacija je na bogatstvo boja i šarenilo u prirodi, a kada je reč o uređenju enterijera, jesenja sezona privlači tople zemljane tonove u ambijente doma, tople prekrivače i jastučnice sa izraženom teksturom, poput vune, krzna ili pletiva.

Floralni dezeni su takođe veoma zastupljeni, a zajedno sa mirisom sveće, cimeta ili bundeve u prostoru, mogu kreirati divan jesenji ambijent u kome ćete potpuno uživati.

Ukoliko u vašem dnevnom boravku ima dovoljno prirodne svetlosti i odlučili ste se da akcentni zid bude u smelijoj tamnoj nijansi, predlažemo da odaberete tapetu sa floralnim printom, pazeći da sam dizajn  paterna ne bude sezonski. Možete odabrati tapete sa listovima u boji starog zlata na tamnoj pozadini, čiji dezen lako možete implementirati uz bilo koji odabir nameštaja i sezonsku dekoraciju.

TV polica ORENSE, u dekoru artisan hrasta i crne, moderno je rešenje koje se odlično uklapa u svaki ambijent, kao i uz svaku sezonsku dekoraciju. Ne zauzima ni mnogo prostora, pa je odličan izbor za akcentni zid koji neće puno prekriti, a dodaće mu potrebnu ravnotežu svojim jednostavnim dizajnom i linijama.

U slučaju da niste sigurni da je slika u ramu pravi izbor uz šarenu tapetu, sigurno rešenje biće dekorativno ogledalo, poput atraktivnog seta ogledala. Ogledalo je uvek potrebno u domu, pogotovo ukoliko je manjih dimenzija i praktično da ne zauzima previše prostora. Kako su zaobljena ogledala izuzetno atraktivna u ambijentima doma, pored praktičnosti treba istaći i njihovu estetiku, a set od tri ogledala različitih dimenzija, koja se međusobno idealno uklapaju i koja su deo jedne veće celine, idealno je rešenje za vaš životni prostor.

Floralni print možete kombinovati i u vidu tekstila, poput posteljine na krevetu. Ne bojte se da mešate floralni print ukoliko imate neki patern na tepihu. Važno je samo da vodite računa da ili patern na tepihu ili floralni dezen na posteljini bude manjeg kontrasta. Posteljinu u floralnom dezenu možete kombinovati kako sa jednobojnim dekorativnim prekrivačima i jastučnicama, poput prekrivača i jastučnice DIAMOND, tako i sa jastučnicama sa natpisima, ili čak sa krupnim tufnama, poput jastučnice POLKA.

Eleganciji prostora kojim vladaju neutralne boje doprinosi najbolje komad nameštaja u nekoj jarkoj boji, pa vaš izbor može biti fotelja BRIŽ u žutoj boji, uz koju se savršeno slažu pomenuti dekorativni elementi.

Čak i ako u vašem enterijeru već preovlađuju tople zemljane nijanse kojima ćete lako dodati jesenju dekoraciju, moguće je uvesti floralne šare kroz dekorativne komade, poput jastučnice. Braon tonovi idealna su podloga za uvođenje manjih floralnih dezena, koji će u pravim nijansama samo osvežiti jesenji ambijent.

U trpezarijskom prostoru u braon tonovima, trpezarijski sto OSCAR u artisan hrastu sjajan je izbor za centralni deo, dok uz njega savršeno idu trpezarijske stolice HTC 316, koje sa ugaonom garniturom GRANADA čine prostor elegantnijim.

Kako vreme postaje hladnije, važno je da pronađete što više načina da dom učinite prijatnijim i toplijim, a to možete postići dodavanjem jesenje dekoracije – cveća, žutog lišća, mirisnih sveća… Bogati cvetni printovi na dekorativnim elementima su prekrasan odabir za jesen, ali savršen su detalj u domu i tokom cele godine.

Šta treba da uradim?
Klikni mišem ili prstom na Forma Ideale kanticu i zalij drvo. Ne brini, tebe ovo ne košta apsolutno ništa, osim malo dobre volje.

Zašto da to uradim?
Daćeš svoj mali doprinos pošumljavanju. Svakim tvojim klikom Forma Ideale će donirati 10 dinara za nabavku sadnica. U svakom trenutku možeš videti koliko smo sredstava prikupili na našem brojaču.

Koji je cilj?

Da svi zajedno, do kraja juna, sakupimo što više novca za sadnice, koje će tokom predstojeće jeseni Forma Ideale posaditi u Beogradu, sa željom da podstakne pošumljavanje i ozelenjavanje.

*Redakcija Blic i kompanija Forma Ideale će naknadno objaviti tačan termin sadnje i detalje oko naše zajedničke ralizacije projekta.

Forma za slanje fotografije

[wpforms id=”620″ title=”false” description=”false”]