Dečija soba AVALON – Za velike snove mališana

Dečija soba predstavlja centar detinjstva i odrastanja, jer baš tu nastaje dečija prva zona sigurnosti i komfora, ali i prva mala umetnička dela, uspavanke, učenje slova i brojeva, kao i čitanje omiljenih knjiga i igranje omiljenih igara…

Odrastajući, deca uglavnom neguju uspomene stvorene u njihovim sobama, pa bi zato svaka dečija soba trebalo da sadrži baš one elemente koji bi upotpunili njihov kutak tako da odgovara njihovim ličnim potrebama, ali da u isto vreme bude funkcionalna i praktična, kao i uredna.

Idealna dečija soba bi trebalo da ima zonu za spavanje, zonu za učenje i zonu za igru. Postoji mnoštvo ideja za lepe i zanimljive dečije sobe, a neke od njih delimo sa vama u nastavku teksta.

Elemente nameštaja kojima možete opremeti dečiju sobu u potpunosti nudi dečija soba AVALON, koja u svom sistemu ima deset elemenata u opak belo–roze kombinaciji i deset elemenata u opak belo–plavom dekoru.

Prilikom sređivanja dečije sobe, treba uzeti u obzir dimenzije prostora kao i da li sobu dele brat ili sestra, jer je tada funkcionalnost ključna.

Deca mogu da učestvuju zajedno sa vama u ukrašavanju svojih soba, birajući boje zidova ili nameštaja, tkanine za zavese i posteljine ili stvarajući malo umetničko delo koje će biti ukras u njihovoj sobi.

Deo sobe bi trebalo da bude i radni kutak, čiji je glavni element radni sto. Dečija soba AVALON u svom izboru elemenata nudi tri radna stola. Za manje prostore idealno rešenje je kompjuter sto BELO u opak belom dekoru i praktičnim delom sa zatvorenim policama. Ukoliko pak želite da unesete dodatne boje u prostor, predlažemo jedan od kompjuter stola AVALON u kombinaciji opak bele i plave ili opak bele i roze, koji pored zatvorenih polica ima i deo sa četiri fioke koje su vrlo praktične kod mlađih školaraca.

Sjajno rešenje za dodatno odlaganje knjiga, udžbenika i ostalog školskog pribora su otvorene police AVALON 5, kao klasični primer otvorenih polica, a ukoliko smatrate da je vašim školarcima potrebno dodatno odlaganje u zatvorenim policama, tu su police AVALON POP koje su zatvorene u donjem delu, a dodatni izbor predstavljaju dve fioke u sredini ili središna pregrada sa vratima.

Spavaći deo dečije sobe čine krevet i noćni ormarić, ali ovaj kutak ne mora biti namenjen samo za spavanje, već se tu može čitati lektira, pisati dnevnik ili maštati o snovima i željama.

Uz sobu AVALON se uklapa krevet ORFELIN 90 u opak beloj boji, koji će se zasigurno složiti uz bilo koji dezen posteljine. U zavisnosti od potreba, kao dodatak za odlaganje postoji opcija fioke, koja može poslužiti i za spavanje, što je idealno rešenje ukoliko mališani imaju zajedničku sobu. Sama opcija izvlačenja dodatnog ležaja doprinosi uštedi prostora i veoma je praktična. Opcija mogu da vam budu fioka za krevet FPK 199 za odlaganje, ili fioka za krevet FPK 199D, koja dolazi sa sklopivim dušekom, kao dodatni ležaj. Kada je reč o noćnim ormarićima, noćni ormarići AVALON NO2F takođe dolaze u dezenima koje možete odabrati po uzoru na ostale elemente sobe.

Praktičnost odlaganja stvari u dečijoj sobi je veoma važna, kako bi stvari deci bile pristupačne, a samim tim i soba sređenija. Idealno rešenje su garderoberi sa dosta prostora za odlaganje, ali i komoda, koja bi upotpunila i pojednostavila kako slaganje garderobe, tako i sortiranje knjiga i igračaka. Ormar AVALON 2K1F u opak belo – roze ili opak belo-plavoj kombinaciji sadrži sve elemente praktičnog ormara, od garderobne šipke, praktične police i funkcionalne fioke, a za dodatno odlaganje kako garderobe, tako i igračaka, najbolje rešenje su komode.

Komoda AVALON 3F zauzima manje prostora i sastoji se od tri praktične fioke, dok je komoda AVALON 3K1F nešto većih dimenzija i, pored toga što nudi kombinaciju zatvorenih polica i fioke, ima veliku funkcionalnu gornju površinu koja može biti dekorisana po želji mališana, ili se može koristiti kao dodatna površina za odlaganje igračaka koje će biti na dohvat ruke.

Imajte u vidu da je veoma važno da u celom procesu uređenja sobe i deca imaju priliku da odaberu komade nameštaja, kao i propratnu dekoraciju, kako bi to bio njihov omiljeni kutak, u kome će rado provoditi vreme u igri, ali i učenju i obavljanju svih školskih zadataka.

Šta treba da uradim?
Klikni mišem ili prstom na Forma Ideale kanticu i zalij drvo. Ne brini, tebe ovo ne košta apsolutno ništa, osim malo dobre volje.

Zašto da to uradim?
Daćeš svoj mali doprinos pošumljavanju. Svakim tvojim klikom Forma Ideale će donirati 10 dinara za nabavku sadnica. U svakom trenutku možeš videti koliko smo sredstava prikupili na našem brojaču.

Koji je cilj?

Da svi zajedno, do kraja juna, sakupimo što više novca za sadnice, koje će tokom predstojeće jeseni Forma Ideale posaditi u Beogradu, sa željom da podstakne pošumljavanje i ozelenjavanje.

*Redakcija Blic i kompanija Forma Ideale će naknadno objaviti tačan termin sadnje i detalje oko naše zajedničke ralizacije projekta.

Forma za slanje fotografije

[wpforms id=”620″ title=”false” description=”false”]