Veselim bojama u susret letu

Neko se seli u nov stan, neko renovira stari stan i kupuje novi nameštaj, neko se iz stana selu u kuću na periferiji, a opet, većini su potrebne i najmanje promene u životnom prostoru da bi osetili svežu energiju, usklađenu sa toplim letnjim danima koji su već tu.

Upravo zbog toga što ne traži previše ulaganja, dostupno je svima – eksperimentisanje bojama dobro nam došlo!

Boje na sjajan način mogu osvežiti izgled vašeg doma, a možete ih uvesti kroz dekoraciju, boju zidova. Staze i tepihe ili komade nameštaja. U nastavku delimo sa vama savete na koji način možete kombinovati boje i njihove nijanse.

Tirkizna boja, koja u sebi nosi idealni balans zelene i plave, sjajan je odabir za letnje dane. Ona budi osećaj spokoja, a kako je svetla i energična, utiče i na osećaj radosti i razigranosti, pa se izdvaja kao idealna hladna letnja boja. Tirkizno plava unosi kreativnost u domove, pa je možete koristiti u ambijentima gde vam je izuzetno važna inspiracija i motivacija.

Tirkiznu boju možete koristiti kroz dekoraciju u spavaćoj sobi da stvorite spokojnu i opuštenu atmosferu, a bilo bi sjajno da se odlučite za vazu ili svećnjak u tirkiznoj boji. Kako se tirkizna odlično uklapa u kombinacijama sa belim tonovima, komoda KENT u dekoru belog hrasta bi bila odlična podloga uz koju možete dodavati tirkizne detalje. Ukoliko biste se odlučili za ovu komodu, možda je važno da znate da je njen upotrebni prostor izuzetno prostran, pa sve one stvari koje niste mogli da razvrstate i smestite u neki od postojećih ormara, možete rasporediti u njene tri praktične fioke i tri zatvorena pregradna dela.

Boja breskve je boja optimizma i smirenosti i zato predstavlja savršen letnji izbor u vašem domu. Donosi opuštenu, umirujuću atmosferu i univerzalno je prihvaćena boja za enterijere. Sjajna je i da njom osvežite hodnik ili predsoblje, koje će vam poželeti toplu dobrodošlicu svaki put kada uđete u dom.

Boju breskve u ambijentu možete koristiti u kombinaciji sa belom lak folijom predsoblja COMO1k1f i predsoblja COMO KOM za stvaranje savršenog spokojnog ambijenta. Ova boja takođe dozvoljava kombinaciju sa drvo dekorom, i zato nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za praktični COMO čiviluk u dekoru sivog hrasta.

Kombinacija sive i plave boje stvara umirujuću atmosferu, koja je neophodna u letnjim danima. Siva boja je neutralna, te joj je jedna od osnovnih uloga da u prostor unosi balans, dok nijansa ledeno plave daje mir i hladnoću.  Kada se spoje, stvaraju suptilne i umirujuće enterijere koji su idealni za vruće letnje dane.

Smirujuće boje sobe možete naglasiti šarenom tapetom letnjih boja i motiva. Iako akcentna, ova tapeta je zapravo odlična podloga elegantnog ambijenta hladnih tonova, a svedeni dizajn ležaja OSTIN u sivom štofu sjajno će se uklopiti u ambijent. Ležaj OSTIN pravi je primer modernog nameštaja, a uz to i veoma praktičan.

Ukoliko imate želju da napravite neke promene u svom domu, ne oklevajte previše. Čak i da se odlučite za sitne dekorativne detalje u bojama, promena će biti vidljiva i sasvim sigurno će vam prijati. Mi smo vam dali predlog samo nekih boja i nijansi, a vi budite kreativni i odlučite se za one koje bi se najbolje uklopile u ambijente vašeg doma. Leto je uskoro tu, boje ga vole, pa zašto i vi ne biste voleli boje?

Šta treba da uradim?
Klikni mišem ili prstom na Forma Ideale kanticu i zalij drvo. Ne brini, tebe ovo ne košta apsolutno ništa, osim malo dobre volje.

Zašto da to uradim?
Daćeš svoj mali doprinos pošumljavanju. Svakim tvojim klikom Forma Ideale će donirati 10 dinara za nabavku sadnica. U svakom trenutku možeš videti koliko smo sredstava prikupili na našem brojaču.

Koji je cilj?

Da svi zajedno, do kraja juna, sakupimo što više novca za sadnice, koje će tokom predstojeće jeseni Forma Ideale posaditi u Beogradu, sa željom da podstakne pošumljavanje i ozelenjavanje.

*Redakcija Blic i kompanija Forma Ideale će naknadno objaviti tačan termin sadnje i detalje oko naše zajedničke ralizacije projekta.

Forma za slanje fotografije

[wpforms id=”620″ title=”false” description=”false”]