Stiglo je vreme za VELIKO PROLEĆNO SPREMANJE kuće, ali – od čega početi?

Zimu smo konačno ostavili iza sebe i, s obzirom na to da nam se bliže uskršnji i prvomajski praznici, vreme je da iz svog doma izbacimo sve ono što nam je višak, očistimo ga od poda do plafona iznutra, a potom i da bašte i terase pripremimo za letnju sezonu. Međutim, pošto nas čeka toliko posla, sada se kod mnogih javlja dilema – odakle početi sa prolećnim čišćenjem? Naš savet je uvek da prvo krenete od kuhinje i trpezarije, jer proleće sa sobom donosi i novi režim ishrane, a ako budete imali ovaj deo skocan baš po vašoj meri, biće vam lakše ne samo da kasnije sredite i ostatak kuće ili stana, već će vam lakše padati i da držite dijetu.

Prvi korak svakako je da ispraznimo sve kuhinjske elemente, kako bismo mogli da ih lakše da ih pomeramo i detaljno očistimo sa svih strana, kao i da properemo svo posuđe, a posebno ono koje nismo koristili mesecima. Tek kada pred sobom imamo prazne elemente možemo da primetimo da li je u međuvremenu došlo do oštećenja, da nije potrebno zameniti neki od delova, a možda shvatimo i da je došao pravi trenutak za unošenje malih promena, kako bismo dobili osvežili prostor ili dodatno dobili na njegovoj veličini, a možda i za kompletno renoviranje.

Neke od stvari koje u svakom trenutku možemo dodati da oplemenimo svoj prostor za pripremu hrane i obedovanje svakako su detalji – od saksija za začinskim biljem, preko dodatnih polica, kutija, kuhinjskog pribora ili posuđa, pa sve do ugradnje modernog LED osvetljenja na visećim kuhinjskim delovima. Sve ovo i mnogo više možemo pronaći u sjajnoj Forma Ideale ponudi opreme za domaćinstvo, ali i dekoracija i rasvete.

Takođe, u slučaju da je došlo do nekih trajnih oštećenja ili prosto imamo želju da napravimo neke radikalnije ponude u svojoj kuhinji ili trpezariji, to sada lako možemo rešiti zahvaljući sjajnim savetima dizajnera enterijera Forma Ideale. Njihova osnovna poruka je da se u uređivanju ovog dela doma vodimo pre svega prema stilu i načinu života naše porodice, a potom i ličnom ukusu. Za sve ostalo, tu je Forma Ideale.

Na primer, zaljubljenici u savremene trendove, sigurno će sebe pronaći u kuhinji futurističkog dizajna kakva je CLAUDIA 200. Napravljena u kombinaciji opak bele i mat crne, sa pojedinim visećim elementima u providnom crnom staklu kroz koje se nazire LED rasveta, ova kuhinja zadovoljiće sve prohteve i po pitanju i estetike i po pitanju funkcionalnosti. Pritom, uz nju se savršeno uklapa beli trpezarijski sto TOLEDO TS 155×90 sa pločom delimično urađenom on crnog kaljenog stakla zajedno sa trpezarijskim stolicama VKCY-20086.

Kombinacija metal i staklo definitivno predstavljaju jedan od najmodernijih trendova u uređenju trpezarije, posebno što se odlično slažu sa elementima koje krase frontovi obloženi folijama sa visokim sjajem, jer odišu mininalizmom, čistoćom i ambijentu daju posebnu blistavost. Odličan primer ovakvog stila uređenja predstavlja trpezarijski sto K-1, čija posebnost maksimalno dolazi do izražaja zajedno sa trpezarijskim stolicama Y-163.

No, među nama ima i onih što definitivno nisu ljubitelji visokog sjaja, odnosno više vole mat kuhinje skandinavskog stila, u prirodnim nijansama, koje su takođe i manje zahtevne za održavanje. U tom slučaju, dizajneri Forma Ideale predlažu kuhinju KENT, koja dolazi u svetlim tonovima dekora drveta, sa funkcionalnim elementima koji pružaju puno prostora i mogućnosti za organizaciju.

Takođe, zgodno rešenje za uređenje ovakve jedne kuhinje svakako su i zidne obloge, koje pored estetskog momenta, pružaju dodatnu zaštitu zidova tokom kuvanja ili pranja posuđa. A tu je i fenomenalni trpezarijski sto, OSCAR TS 160×90 koji nam zahvaljujući praktičnoj mogućnosti proširenja na preko 2 metra, u svakom trenutku omogućava da budemo sjajni domaćini.

One koji su pomalo nostalgični, vole tradiciju, a istovremeno cene i izuzetno funkcionalna rešenja pomoću kojih maksimalno mogu da iskoriste prostor, sigurno će obradovati to što su ugaone klupe u trpezariji ponovo u trendu. Trpezarijski set VIKTORIJA čine udobna ugaona klupa, stolice i vrlo moderan i praktičan trpezarijski sto sa vrlo zgodnim policama ugrađenim u nosivi deo.

Kao što vidite, prolećno spremanje doma ne mora uopšte da nam padne toliko teško, posebno kada imamo moderna i funcionalna rešenja koja Forma Ideale u svojim salonima i Internet prodavnici može da nam ponudi u svakom trenutku. A obratite pažnju, mnoge stvari koje bi mogle da nam budu korisne upravo u ovom periodu godine nalaze se na sniženju.

Šta treba da uradim?
Klikni mišem ili prstom na Forma Ideale kanticu i zalij drvo. Ne brini, tebe ovo ne košta apsolutno ništa, osim malo dobre volje.

Zašto da to uradim?
Daćeš svoj mali doprinos pošumljavanju. Svakim tvojim klikom Forma Ideale će donirati 10 dinara za nabavku sadnica. U svakom trenutku možeš videti koliko smo sredstava prikupili na našem brojaču.

Koji je cilj?

Da svi zajedno, do kraja juna, sakupimo što više novca za sadnice, koje će tokom predstojeće jeseni Forma Ideale posaditi u Beogradu, sa željom da podstakne pošumljavanje i ozelenjavanje.

*Redakcija Blic i kompanija Forma Ideale će naknadno objaviti tačan termin sadnje i detalje oko naše zajedničke ralizacije projekta.

Forma za slanje fotografije

[wpforms id=”620″ title=”false” description=”false”]