Uredite svoj idealni kutak za čitanje

Kako bismo se na što lakši način nosili sa velikim brojem dnevnih obaveza, neophodno nam je vreme za odmor i opuštanje, a jedan od najboljih načina da to i postignemo je da obezbedimo sebi malo slobodnog vremena uz kvalitetnu knjigu. Još kada za čitanje imamo posebno kreiran kutak, uživanje je još veće.

Ukoliko vam je potrebna inspiracija da osmislite svoj kutak za čitanje, delimo sa vama neke savete i ideje za uređenje enterijera, koji će doprineti da on što lepše izgleda i priušti vam momente za uživanje.

Deo vašeg kutka može biti otvorena polica MAURO (MXXR431) na koju ćete postaviti knjige koje će biti uvek spremne za čitanje. Stolicu ili fotelju u okviru kutka dekorišite jastučetom koje svojom bojom može uneti potrebnu dinamiku, a sasvim sigurno će doprineti i dodatnoj udobnosti. Pravi stilski, moderan detalj u enterijeru je fotelja CUBA, koja će svojim atraktivnim, savremenim dizajnom i udobnošću upotpuniti ambijent i u estetskom i u praktičnom smislu. Štof fotelje možete izabrati po štof karti, a izbor dezena je veoma raznolik.

Okretanje stranica vašeg omiljenog romana ili časopisa biće još prijatnije uz meko ćebe i toplu šoljicu kafe pored vas.

Ukoliko kutak za čitanje kreirate na maloj površini, na primer u delu veće prostorije, pored prozora, vodite računa o pozicioniranju nameštaja za sedenje, ali i o pozicioniranju police za knjige. Ukoliko njom ne želite da pregradite deo prostora, možete je staviti pored zida. To mogu biti i dve police, ukoliko se za tim pokaže potreba. Manju uvek možete koristiti za dekoraciju, lampu ili mesto na koje ćete moći da spustite šolju kafe ili čaja.

Fotelja LISA formom koja prati položaj vašeg tela donosi potpunom osećaju udobnosti i komfora, a mogućnost izbora boje njenog štofa takođe je jako važna, jer će jedino u boji koja vam potpuno prija fotelja imati pravu ulogu u ovom kutku. Police VKS-80061 i VKS-80058 unose jedinstvenu estetiku u koncept životnog prostora zahvaljujući efektnom spoju polica u dekoru drveta i metalne konstrukcije. Kako su otvorene, veoma su praktične i pružaju mnogo prostora za izlaganje, kao i mogućnost za zanimljive enterijerske ideje.

Ukoliko nemate dovoljno prostora da napravite zasebnu prostoriju za čitanje, lako možete napraviti razliku između kutka za čitanje i ostatka životnog prostora, koristeći tapete sa geometrijskom šarom, koje će akcentovati deo zida. Dodajte kutku udobnu fotelju i lampu i dobićete savršeno mesto da se isključite uz dobru knjigu.

Udobna i mekana fotelja JOY naglasiće komfor prostora u kome se nalazi. Adekvatan klub sto je veoma praktičan komad, na koji možete odložiti svoje osveženje, a sjajan izbor je klub sto VKCT 50132 u kombinaciji drvo dekora i metala. Neizostavan deo kutka za čitanje je svakako polica, a otvorena polica VKS-80061 odlično će se uklopiti uz ove komade.

Ukoliko uživate u čitanju sa dragom osobom, možete kreirati kutak za dvoje, za koji su idealan spoj dve fotelje BARSELONA, koje možete birati u tri različita dezena. Ovo rešenje zahteva malo više prostora, ali ovakav kutak neće biti samo mesto za čitanje, već i za momente razgovora i uživanja. Polica za knjige MAURO u beton dekoru odličan je kontrast zemljanim tonovima predloženog ambijenta, dok pleteni taburei mogu biti odlična potpora pri sedenju ukoliko imate potrebu da ispravite noge.

Verujemo da smo vas inspirisali da se posvetite kreiranju svog kutka za čitanje, koji će vam priuštiti divne trenutke opuštanja i potpunog uživanja u omiljenim knjigama. Odaberite deo ambijenta u kome se najprijatnije osećate i pokrenite se u pravcu realizovanja ideja.

Šta treba da uradim?
Klikni mišem ili prstom na Forma Ideale kanticu i zalij drvo. Ne brini, tebe ovo ne košta apsolutno ništa, osim malo dobre volje.

Zašto da to uradim?
Daćeš svoj mali doprinos pošumljavanju. Svakim tvojim klikom Forma Ideale će donirati 10 dinara za nabavku sadnica. U svakom trenutku možeš videti koliko smo sredstava prikupili na našem brojaču.

Koji je cilj?

Da svi zajedno, do kraja juna, sakupimo što više novca za sadnice, koje će tokom predstojeće jeseni Forma Ideale posaditi u Beogradu, sa željom da podstakne pošumljavanje i ozelenjavanje.

*Redakcija Blic i kompanija Forma Ideale će naknadno objaviti tačan termin sadnje i detalje oko naše zajedničke ralizacije projekta.

Forma za slanje fotografije

[wpforms id=”620″ title=”false” description=”false”]