Idealna komoda za svaku prostoriju doma

Komoda je komad nameštaja koji je izuzetno funkcionalan i praktičan dodatak enterijeru, ali i sjajan način da ambijentu date pravu estetsku završnicu.

Ono što je važno pri odabiru komode je da je stilski uklopite sa ostalim komadima nameštaja u vašem domu. Pre same kupovine odredite dimenzije komode prema veličini prostora, kao i njenu namenu.

Komode se razlikuju po stilu, veličini i funkcionalnosti, a prema svojim potrebama možete birati komodu sa fiokama ili policama. Namena komode je veoma bitna, pa tako neki model može biti savršen za skladištenje posuđa u kuhinji ili trpezariji, neki drugi za skladištenje garderobe u spavaćoj sobi, ili pak odlaganje raznih svakodnevnih sitnica u dnevnoj sobi ili predsoblju. Važno je da uvek ima pravog izbora u bogatstvu ponuda.

Ukoliko birate komodu za spavaću sobu, predlog je da vaš izbor bude komoda sa fiokama, kao dodatak garderoberu ili ormaru. Ona je sjajno rešenje za sve sitnije komade garderobe koji će vam na taj način uvek biti na dohvat ruke i dobro organizovani.

Primer ovakve komode je komoda DUERO 5F 90 u sivom grafit dekoru koja je veoma praktična, a pored svoje osnovne funkcije koje pruža pet prostranih fioka, gornja površina komode može biti savršeno mesto za razne dekorativne sitnice, svakodnevnu kozmetiku, šminku ili omiljeni parfem. Pored ovog dekora, komoda DUERO dostupna je i u drugim dimenzijama i dekorima, koje možete prilagoditi vašem enterijeru.

Komoda je, uz cipelarnik i čiviluk, odličan komad nameštaja i za predsoblje. Kombinacija sa zatvorenim policama i fiokama je veoma funkcionalna i ostavlja prostora za odlaganje raznih stvari i predmeta koji se koriste svakodnevno.

Savet je  da vodite računa o veličini i obliku komode, kako ne bi zauzela mnogo prostora. Za manje prostorije  su najbolje komode sa manjom dubinom kako bi bilo dovoljno prostora za prolaz, a opet široke, kako bi se površina zida iskoristila za više upotrebnog prostora. Idealno rešenje za predsoblje je komoda MONDEGO 2K4F sa kombinacijom polica i fioka, koja svojim dimenzijama odgovara i užem prostoru, a pruža sasvim dovoljno prostora za odlaganje. Dizajnirana je kao spoj toplog dekora artisan hrasta, kombinovanog sa opak belim dekorom i belom lak folijom, pa svojim blistavim izgledom unosi otmenost u enterijer.

Komode u dnevnom boravku su svakako veoma korisne, a najbolje je da budu kombinacija fioka i polica. Idealno je kada je bar deo sa policama sa zastakljenim vratima, jer predstavlja vrstu izloga za omiljene sitnice i dekoraciju. Komoda ROYAL u beloj boji, oplemenjena klasičnim dekorativnim elementima, pravi je ukras svakog dnevnog boravka. Gornja površina komode može poslužiti za raznu dodatnu dekoraciju, omiljenu biljku, ili praktičnu upotrebu gde će čaše za piće iz bara biti na dohvat ruke, dok boce mogu biti odložene u zatvorene police komode.

Zid iznad komode može se takođe iskoristiti za lepši vizuelni efekat. Ukoliko je komoda smeštena ispod prozora, to je nekada čak i dovoljno, a ukoliko nije, možete da okačite veliko ogledalo, koje treba da bude približno iste širine kao komoda. Ogledalo ROYAL iz istoimene kolekcije odlično bi se uklpopilo i dalo dodatnu dubinu prostoru. Umesto ogledala iznad komode možete postaviti i galeriju fotografija, ili jednu veću sliku, koja treba da bude minimalne širine kao polovina komode, ali ne šira od nje.

Izbor komoda za svaku prostoriju u domu je veoma raznovrstan, a na vama je da u skladu sa vašim potrebama i rasporedom u prostoru odaberete one koje će vam se najbolje uklopiti i biti pravo vizuelno i funkcionalno rešenje.

Šta treba da uradim?
Klikni mišem ili prstom na Forma Ideale kanticu i zalij drvo. Ne brini, tebe ovo ne košta apsolutno ništa, osim malo dobre volje.

Zašto da to uradim?
Daćeš svoj mali doprinos pošumljavanju. Svakim tvojim klikom Forma Ideale će donirati 10 dinara za nabavku sadnica. U svakom trenutku možeš videti koliko smo sredstava prikupili na našem brojaču.

Koji je cilj?

Da svi zajedno, do kraja juna, sakupimo što više novca za sadnice, koje će tokom predstojeće jeseni Forma Ideale posaditi u Beogradu, sa željom da podstakne pošumljavanje i ozelenjavanje.

*Redakcija Blic i kompanija Forma Ideale će naknadno objaviti tačan termin sadnje i detalje oko naše zajedničke ralizacije projekta.

Forma za slanje fotografije

[wpforms id=”620″ title=”false” description=”false”]