FOTELJA ima raznih, a otkrivamo vam zašto je baš BERŽERA tip fotelje pravi izbor za vašu dnevnu sobu

U svakoj kući postoji barem jedna fotelja. Međutim, fotelja ima raznih i ne može baš svaka da ponese kraljevsku titulu. A beržera je upravo to – “kraljica fotelja”. Zato, ne treba nimalo da nas čudi to što se u mnogim porodicama ukućani prosto otimaju ko će, nakon odličnog ručka ili večere, prvi da se uvali u beržeru.

Beržera je tip fotelje koja se od drugih raspoznaje po svojoj masivnosti, stabilnosti, čvrstoći, a opet je u pitanju najmekši, najudobniji i najtopliji komad nameštaja na svetu.

No, ono što možda niste znali jeste to da rukohvati kod ovakve vrste fotelje nisu tu da bi joj dali stabilnost ili čisto da bi bili oslonac za ruke (ili noge, u zavisnosti od poze). Prve beržere bile su zamišljene da stoje ispred kamina, tako da je osnovna namena ovih “krilnih dodataka” zapravo je da nas dodatno zaštiti od promaje koja dolazi otpozadi i sa strane.

I dan danas je beržera zadržala svoj status udobnog i toplog kutka u koji se “uvalimo” kako bismo na miru čitali knjigu, gledali neki film ili seriju ili prosto malo odremali.

Ako se imate dilemu kako da odaberete pravu beržeru za svoj dom, treba vam savet kako da je uklopite u prostor, kako da je učinite još udobnijom ili se možda pitate da li je jednoj ovakvoj fotelji isključivo mesto u dnevnom boravku – niste jedini.

Pogledajte VLOG Forma Ideale i saznajte odgovore na sva pitanja koja vas zanimaju o o beržeri:

Želite li da posle napornog dana, kada stignete u svoj dom, imate savršeno mesto na kome ćete da se opustite i vratite energiju?

Nakon uživanja u ovim savetima, idealno bi bilo da se, dok lenčarite u svojoj beržeri, držeći telefon, tablet ili laptop u krilu opustite uz novi Forma ideale kviz.

Posetite stranicu Namesti svoj dom i proverite svoje znanje.

Nikad se ne zna, možda baš vi budete osoba koja će na kraju meseca osvojiti neki od vrednih vaučera za kupovinu u Forma Ideale salonima ili Forma Ideale internet prodavnici. A što da sebi ne kupite jednu baš udobnu beržeru?